Studentpriser på restaurangen
Att driva restaurang

Studentpriser på restaurangen

Om du driver en restaurang, ett matställe eller ett kafé i en studentstad är det jättesmart att satsa på studenterna. Varför inte ha studenterbjudanden eller skapa en härlig studiemiljö för att få fler gäster?

Studenter sitter länge

Att vara student handlar om att läsa, ha koll på pengarna och sitta länge på kaféer. Om du har en finare restaurang så kan du naturligtvis också erbjuda studentrabatter då många av dem kan vilja gå på en dejt och kan då vilja gå till ett lite finare ställe. Men det är om du har ett kafé eller ett enklare matställe som du verkligen kan bli bästa vän med studenterna. Studenter behöver hålla hårt i pengarna. De får lån och bidrag från CSN och har inte råd att betala för mycket. Särskilt som de gärna sitter på kaféer och matställen under lång tid. Om du har lite billigare kaffe, så kommer du få igen det genom att du får många och återkommande kunder.

Inred för studier

Studenten går gärna till kaféer för att studera tillsammans under många timmar. Flera av dem kommer förvisso att endast ta en kopp kaffe eller en kopp te, och sedan påtår på påtår, men det är alltid någon som också köper någonting. Om du inte vill att folk bara kommer och dricker billigt kaffe hela eftermiddagen, så kan du primärt fokusera på miljön. Låt ditt kafé eller matställe vara ett riktigt bra ställe för studenterna när de ska plugga eller ha grupparbeten. Ha många eluttag till datorer och mobiler, bra Wi-Fi och gärna soffgrupper. Då kan du låta kaffet kostar lite mer. Ett annat tips är att studenterbjudandet alltid är dryck + fika.