Skillnaden mellan kafé och restaurang
Mat för alla

Skillnaden mellan kafé och restaurang

Förr i tiden var det stor skillnad mellan ett kafé och en restaurang, men idag finns det många kaféer som faktiskt känns som små restauranger.

Gå på restaurang

Fokuset vid ett restaurangbesök är maten och drycken. Naturligtvis också att ha en trevlig kväll i gott sällskap. Men du förmodas beställa in mat, dryck och dessert så länge som du sitter vid bordet, i alla fall om restaurangen är full. Dagtid kan du naturligtvis sitta i en halvtom restaurang och arbeta, men på kvällen eller när det är mycket folk vill restaurangen att alla borden är upptagna med gäster som äter och dricker.

Sitta länge på kafé

Många kaféer säljer också mat, både pajer, sallad och matiga smörgåsar, även ibland mat. På ett kafé betalar du och serverar dig själv. Du väljer själv vart du vill sitt och du får sitta så länge du vill. Det finns kaféer som särskilt fokuserar på människor som vill arbeta, genom att ha många mindre bord; särskilt i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö. Om du ska sitta flera timmar och arbeta på ett kafé är det dock schysst att du efter ett par timmar köper en smörgås eller något annat.