Ta med hunden när du äter ute
Olika restauranger

Ta med hunden när du äter ute

I Sverige är det ovanligt att man tar med hunden på kafé eller restaurang, men det är faktiskt inte ovanligt på kontinenten. Det är inte heller ohygieniskt med djur på matställen. På senare tid har det startats djurkaféer.

Ta med hunden

Forskning visar att det faktiskt inte är ohygieniskt att ha hundar inne på restauranger och kaféer. Dock är det inte vanligt i Sverige. Om du gärna vill ta med din hund in på ett matställe kan du alltid höra med ägaren om det är okej. I annat fall kan du välja en restaurang där du kan sitta utomhus. Det brukar så gott som alltid var okej att hunden ligger under bordet. Om du tar med din hund till en uteservering är det viktigt att du har pli på din hund, och att den helst bara ligger under bordet. Läs mer om hunduppfostran i tidningen Härliga Hund, så kan du känna dig trygg när du tar med hunden på stan.

Djurkaféer

Det finns faktiskt kaféer dit du får ta med din hund. Kaféer startade av djurvänner som tycker att det är mysigt när hundarna också följer med. Det finns även kattkaféer dit du kan gå och mysa med katter.